Skip to main content
+385 98 205 843 (Miroslav Domitran)
+385 99 310 5959 (Robert Valenčak)

Etažni razdjelnik ER-4

Etažni razdjelnik tipa ER – 4 predviđen je za razvod i mjerenje utroška el. energije u višekatnim stambenim zgradama. Omogućuje ugradnju svih vrsta mjernih uređaja za izravno mjerenje do 100 A.

Tehnički opis

Etažni razdjelnik ER se sastoji od: kučišta, podesivog okvira i vrata. Kućište ER ormarića je izrađeno iz kompozitnog materijala (poliesteraskog laminata). Okvir i vrata također su izrađeni od kompozitnog materijala (poliesterskog laminata). Završni premaz ormarića izveden je nezapaljivim i samogasivim premazom gelcoat-a koji je dodatno UV-stabiliziran. Boja je siva, RAL oznake 7035.

Na vratima ormarića izvedeni su (ovisno o tipu), prozorčići za kontrolu i očitavanje mjernih uređaja, otporni na UV zrake i toplinu. Vrata se zaključavaju tipskom bravom elektrodistributivnog poduzeća, tako da je pristup omogućen samo stručnim osobama.

Zaštita od dodira dijelova pod naponom izvedena je sistemom dvostruke izolacije.

Ovisno o tipu u ormarić je moguće ugraditi:

  • plastičnu ploču za prihvat dva brojila
  • glavne osigurače stanova (EZ-63)
  • redne stezaljke za MTK instalaciju
  • stezaljke za priključak na usponski vod
  • stezaljka za nulti i zaštitni vod

Prostor osigurača, stezaljke za usponski vod, nulte i zaštitne stezaljke zaštićeni su od slučajnog dodira plastičnim pokrovom sa mogućnošću blombiranja, kao i posebnim vratima.

Montaža

Ormarići su predviđeni za ugradnju u zid. Otvor u zidu mora biti veći od ormarića sa svake strane 3-5 cm. Učvršćenje ormarića vrši se ispunjavanjem slobodnog prostora između otvora i ormarića sa nekim građevinskim vezivnim materijalom (npr. gips).